به وب سایت رسمی شرکت خوش یانار سهند خوش آمدید

تماس با ما :

نحوه هواگیری شوفاژ

نحوه هواگیری شوفاژ

نحوه هواگیری شوفاژ

امروزه بیشتر افراد از پکیج و رادیاتور برای گرم کردن خانه هایشان استفاده می کنند. با این حال آیا با نحوه هواگیری شوفاژ آشنایی دارید؟ حتما می پرسید چرا باید نحوه هواگیری شوفاژ را باد باشیم؟ شوفاژ در فصل گرم سال خاموش است و با شروع فصل سرما معمولا پکیج را راه اندازی و روشن می کنیم، در چنین شرایطی ممکن است وجود هوا در لوله های شوفاژ مانع از گرم شدن یکنواخت آن شود، در چنین شرایطی باید شوفاژ را هواگیری کنید. علاوه بر این وجود هوا در شوفاژ باعث ایجاد سرو صدای ناهنجار موقع استفاده از آن میشود. بنابراین آشنایی با نحوه هواگیری شوفاژ اهمیت دارد. هواگیری شوفاژ کار سختی نیست، تنها چند فوت و فن اصلی دارد که به شما کمک می کند تا به راحتی خودتان شوفاژ را هواگیری کنید. در ادامه این مطلب از لوکس پن به شرح جزئیات بیشتری در مورد نحوه هواگیری شوفاژ می پردازیم.

نحوه هواگیری شوفاژ (bleed radiator)

برای دانستن نحوه هواگیری شوفاژ با دقت این مطلب را بخوانید. برای هواگیری شوفاژ ابتدا باید پیچ هواگیری را باز کنید. پیچ هواگیری در تمام شوفاژها و رادیاتورها تعبیه شده است که برای خارج کردن هوا محبوس شده داخل شوفاژ از آن استفاده می شود. پیچ هواگیری در برخی شوفاژ ها باید توسط آچار های مربع مخصوص باز و بسته شود، اما در رادیاتور های جدید با استفاده از پیچ گوشتی دو سو به راحتی می توان آن را باز و بسته کرد. پیچ هواگیری شوفاژ معمولا در قسمت بالایی شوفاژ در سمت چپ یا راست آن قرار دارد. پس از شناخت موقعیت پیچ هواگیری، پس از فراهم کردن ابزار مورد نیاز با طی کردن مراحل هواگیری شوفاژ می توانید، شوفاژ را هواگیری کنید.

ابزار لازم برای هواگیری شوفاژ

برای اینکه شوفاژ را خودتان هواگیری کنید، ابتدا وسایل و ابزار زیر را فراهم کنید :

-پیچ گوشتی دو سو بزرگ یا آچار مخصوص (با توجه به مدل پیچ هواگیری شوفاژ)

-یک ظرف مناسب مانند سطل یا کاسه ای متوسط

-دستمال مناسب برای پاک کردن آب

-دستکش

پس از تهیه ابزار لازم، باید مراحل زیر را برای هواگیری شوفاژ طی کنید :

مرحله اول: پکیج را راه اندازی کنید.

برای اینکه بدانید شوفاژ شما نیاز به هواگیری دارد یا نه، باید حتما پکیج را روشن کنید و اجازه دهید تا تمام رادیاتور های خانه شما گرم شوند. این کار برای تشخيص اختلال در عملکرد شوفاژ و پکیج ضروری است.

مرحله دوم : شوفاژ ها را بررسی کنید.

در این مرحله باید تک تک شوفاژ رادیاتور های سیستم گرمایشی خود را بررسی کنید تا از عدم گرم شدن صحیح آنها اطمینان حاصل نمایید. اگر قسمتی از رادیاتور گرم و قسمتی دیگر سرد باشد، یا شوفاژ ها به خوبی گرم نشوند و یا صدایی همچون شرشر آب یا تق تق از داخل شوفاژ به گوش برسد، می تواند نشان دهنده نیاز سیستم به هواگیری باشد. هواگیری شوفاژ جز مهمترین اقدامات لازم برای نگهداری و استفاده شوفاژ و رادیاتور است که بايد به صورت دوره ای و در فواصل زمانی منظم انجام شود.

مرحله سوم: برای هواگیری شوفاژ، پکیج را خاموش کنید.

برای شروع فرآیند هواگیری شوفاژ، ابتدا باید سیستم گرمایش و پکیج را به کلی خاموش کنید، روشن بودن پکیج حین هواگیری شوفاژ باعث ورود هوای بیشتری داخل آن می شود. بنابراین سیستم گرمایشی را خاموش کنید و اجازه دهید تا کاملا خنک شود،سپس مراحل هواگیری شوفاژ را انجام دهید.

مرحله چهارم: قرار دادن ظرف یا پارچه مناسب زیر شیر هواگیری شوفاژ

در این مرحله حتما ظرفی مناسب یا تکه ای پارچه که بتواند آب را جذب کند، زیر شیر هواگیری شوفاژ قرار دهید، هدف از این کار جلوگیری از ریختن آب روی زمین است، چون در حین هواگیری ممکن است مقداری آب نیز از شیر هواگیری شوفاژ خارج شود.

مرحله پنجم: پیچ هواگیری شوفاژ را باز کنید.

مرحله پنجم: پیچ هواگیری شوفاژ را باز کنید.

پیچ هواگیری شوفاژ را باز کنید، برای این کار پیچ گوشتی یا آچار مخصوص رادیاتور را در مرکز پیچ قرار داده و آن را در خلاف جهت عقربه های ساعت به اندازه 90 درجه بچرخانید. در این حالت صدای خروج هوا به گوش می رسد. ممکن است مقداری آب نیز از رادیاتور خارج شود، بنابراین ظرف را زیر پیچ هواگیری نگه دارید تا آب روی زمین نریزد. این کار را تا قطع شدن صدای خروج هوا ادامه دهید.

مرحله ششم : پیچ هواگیری را ببندید.

وقتی هواگیری شوفاژ تمام شد و دیگر صدای خروج هوا از آن به گوش نرسید ، باید پیچ هواگیری شوفاژ را در جهت عقربه های ساعت ببندید و سفت کنید. در مرحله اتمام هواگیری شوفاژ معمولا آب داخل آن به بیرون نشت می کند.

مرحله هفتم :فشار پکیج را کنترل کنید.

پس از اتمام مراحل فوق، تمام رادیاتور های خانه را به روش گفته شده، هواگیری کنید. در نهایت باید فشار پکیج را کنترل کنید تا مطمئن شوید که در محدوده استاندارد، یعنی بین عدد 1 تا 2، قرار دارد. وقتی فشار پکیج نرمال بود، آن را روشن کنید و سپس تمام رادیاتور ها را چک کنید تا از گرم شدن یکنواخت آنها مطمئن شوید.

در چه صورتی باید شوفاژ را هواگیری کنیم؟

پس از آشنایی با نحوه هواگیری شوفاژ، بهتر است به این سوال نیز پاسخ دهیم که چه زمانی باید شوفاژ هواگیری شود؟ علامت ها و نشانه های متعددی وجود دارد که نشان می دهد شوفاژ نیاز به هواگیری دارد. برخی از این نشانه ها عبارتند از :

1-سرد بودن قسمت بالای شوفاژ رادیاتور

اگر قسمت بالای رادیاتور شما سرد باشد، باید آن را هواگیری کنید، چون هوا داخل رادیاتور محبوس شده و اجازه نمی دهد که آب گرم در تمام قسمت آن گردش کند و رادیاتور را گرم نماید. سرد بودن قسمت بالای رادیاتور از رایج ترین نشانه های نیاز رادیاتور به هواگیری است.

2-سرد بودن تمام قسمتهای رادیاتور شوفاژ

اگر پس از روشن کردن پکیج رادیاتور شما همچنان سرد بود، جای نگرانی وجود دارد و باید سرویس شود. برای رفع این مشکل حتما از افراد متخصص و تعمیرکار حرفه ای کمک بگیرید. سرد بودن کل رادیاتور گاه به دلیل احتباس هوا داخل لوله های ورودی آب گرم اتفاق می افتد. در این حالت وجود هوا داخل لوله ها از ورود و گردش آب گرم داخل رادیاتور جلوگیری کرده و باعث سرد ماندن آن می شود. در چنين شرایطی هواگیری شوفاژ با خروج هوای محبوس شده می تواند به رفع این مشکل کمک کند.

3-صدا دادن رادیاتور هنگام روشن بودن

اگر داخل شوفاژ هوا وجود داشته باشد، معمولا هنگام استفاده صداهایی مانند شرشر آب یا تق تق از آن به گوش می رسد که نشان دهنده نیاز سیستم به هواگیری است. البته وجود صدا داخل رادیاتور می تواند نشان از مشکلات دیگری نیز باشد که نیاز به بررسی دارند. به هر حال اگر صدایی از شوفاژ رادیاتور شما به گوش رسید، حتما نسبتا به یافتن علت و برطرف کردن آن اقدام کنید تا سیستم گرمایشی دچار مشکلات دیگر نشود.

اگر شوفاژ را هواگیری نکنیم چه اتفاقی می افتد؟

اگر به موقع شوفاژ و رادیاتور های خود را هواگیری و سرویس نکنید با خسارات احتمالی روبرو خواهید شده عبارتند از :

  • ایجاد خوردگی در لوله ها و اتصالات سیستم، جون اكسيژن موجود در هوا با آهن واکنش می دهد و باعث زنگ زدن آن می شود.
  • صدا دادن لوله ها و اتصالات شوفاژ
  • گرم نشدن شوفاژ و محیط خانه به دلیل عدم هواگیری شوفاژ و نارسایی در تبادل دما.
  • ایجاد مشکل در جریان مناسب آب درون لوله های شوفاژ.

چرا پس از هواگیری شوفاژ گرم نمی شود؟

ممکن است پس از هواگیری شوفاژ و راه اندازی سیستم گرمایشی دوباره شاهد گرم نشدن شوفاژ باشید. اگر عمل هواگیری را به درستی انجام داده اید اما شوفاژ باز هم خوب گرم نمی شود، باید مشکل به صورت اساسی ریشه یابی و حل شود. از علت های اصلی گرم نشدن شوفاژ بعد از هواگیری می توان به مواردی همچون رسوب گرفتن مبدل، وجود اختلال در ورود گاز، ایراد در طراحی لوله ها، خراب شدن سنسور گرمایشی، کاهش فشار گاز و… اشاره کرد.

در نهایت…

هواگیری شوفاژ امری ضروری برای جلوگیری از بروز اختلال در عملکرد سیستم‌ گرمایشی است. به طور کلی شوفاژ ها را باید حداقل یکبار در سال هواگیری کنید. بهترین زمان هواگیری شوفاژ، شروع فصل سرما و استفاده از شوفاژ هاست. هواگیری باعث خروج هوای محبوس شده داخل لوله ها شده و باعث بهبود جریان آب داخل شوفاژ می شود. هواگیری شوفاژ را پس از مطالعه این مطلب که در مورد نحوه هواگیری شوفاژ بود، می توانید به راحتی انجام دهید، اما اگر مشکل گرم شدن شوفاژ ها با هواگیری برطرف نشد، باید حتما از تعمیرکار حرفه ای برای سرویس اساسی شوفاژ کمک بگیرید.

لوکس پن یکی از تولید کنندگان موفق کشور در زمینه انواع رادیاتور، شوفاژ و پکیج است با پیروی از استاندارد های بین المللی توانسته محصولاتی با کیفیت رقابتی را روانه بازار کند. با تهیه پکیج و رادیاتور های لوکس پن می توانید از خدمات گسترده پس از فروش این برند نیز بهره مند شوید.

سوالات متداول

هواگیری شوفاژ هرچند وقت یکبار باید انجام شود؟ به طور معمول هر سیستم گرمایشی پکیج باید سالی یکبار، هنگام راه اندازی باید هواگیری شود، اما برخی شوفاژ ها به هواگیری مکرر و چند باره نیاز دارند. در چنین شرایطی نیاز به سرویس کامل سیستم گرمایش وجود دارد، چون ممکن است مشکلات مهم تری علاوه بر وجود هوا در شوفاژ رخ داده باشد.

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.